Nog een week te gaan en dan begint PAN 2021 in de RAI in Amsterdam.

Van 14-21 november vergaapt de crème de la crème van de kunstwereld zich aan een schitterend aanbod van beeldende kunst, antiek en design. Verzamelaars, conservatoren en pure liefhebbers verzamelen zich op de PAN om het fantastische aanbod te bewonderen.
Ook Ubbens Art doet weer mee. Voor de tweede keer. En het bedrijf viert er meteen zijn eerste lustrum.

Ongeveer 75 schilderijen en tekeningen uit de 19e en 20e eeuw passeren de revue. Een van de hoogtepunten is een blonde en zeer impressionistische Mesdag met vele vissers en bomschuiten op het strand van Scheveningen. De Haagse School is hoe dan ook goed vertegenwoordigd met fijne werkjes van Apol, Maris, Roelofs en Mauve.
Opvallend is een fors Art Deco-achtig schilderij van een vrouwelijke Franse kunstenaar, Suzanne Dumond -Letorey, uit 1939 dat Somalische werklieden op de zoutpannen van het meer van Assal in Djibouti laat zien. (foto).

Een ander opmerkelijk en kleurrijk werk is de IJshockeyers van Raimond Kimpe ( 1885-1970).
Uiteraard is er het wandje met kleine betaalbare werken. Onder het adagium “waar kleine meesters groot in zijn” toont Ubbens Art een gewaagde selectie schilderijen en werken op papier die bijzonder van karakter zijn en vaak idiosyncratisch in het oeuvre van de kunstenaar.

Bijgaand kort filmpje op muziek van Miles Davis geeft een heldere impressie wat in STAND 112 u kunt verwachten.
U bent van harte welkom.